Permisul de conducere în 5 fraze

Cetăţenii români care se stabilesc în Germania, având un permis de conducere românesc categoria B trebuie să ceară, la expirarea valabilităţii acestuia, preschimbarea cu unul german.

Bine de ştiut!

1. Dacă reînnoirea se face în ţară şi persoana este mai departe înregistrată cu rezidenţa în Germania, permisul nu este valabil în Germania, iar aceasta se poate lăsa cu amendă şi dosar penal pentru conducere fără carnet.

2. Cei care doresc obţinerea unui permis de conducere după stabilirea în Germania, trebuie să solicite permisul în Germania.

3. Permisele de conducere pentru şoferi profesionişti trebuie preschimbate în termen de 6 luni de la stabilirea în Germania, iar atestatul obţinut în România ( înainte de stabilire în Germania!), pentru cat. C, CE, D, DE vor fi valabile până la expirarea lor şi vor fi trecute pe noul permis eliberat în Germania.

4. La expirarea atestatului, permisul se va preschimba din nou după ce înainte s-a urmat un curs (în Germania!) pentru obţinerea mai departe a categoriilor dorite.

5. La permisele din Germania nu există act adiţional (Atestat) la categoriile pentru şoferi profesionişti ca şi în România, ci se eliberează un nou permis pe care sunt trecute categoriile obţinute cu data valabilităţii în dreptul fiecărei categorii.

În Augsburg, autoritatea pentru emiterea şi preschimbarea permiselor de conducere este la:

An der Blauen Kappe nr.18, 86152 Augsburg, Fahrerlaubnisbehörde/Führerscheinstelle Stadt Augsburg